zondag 27 november 2016

Pepernoten cheesecake

Ingrediënten:
* 265 g pepernoten
* 100 g ongezouten roomboter
* 800 naturel roomkaas (bijv. Monchou of Philadelphia)
* 160 g fijne kristalsuiker
* 3 eieren
* 1 el Amaretto
* 100 g créme fraîche
* 2 el aardappelzetmeel of maizena
* 40 g pure chocolade

Verder nodig:
Staafmixer, elektrische handmixer of keukenmachine, ronde springvorm van 23 cm, bakpapier, spatel

Bereiden:
Haal de roomkaas twee uur van tevoren uit de koelkast en laat zacht worden (verwijder bij Monchou eerst de wikkel en laat de kaas in een mengkom zacht worden. Als de kaas zacht is krijg je de wikkel er moeilijk vanaf).
Verwarm de oven voor op 150 graden.

Smelt de boter in een steelpannetje en vermaal ondertussen 200 gram pepernoten tot fijne kruimels in de staafmixer. Voeg de kruimels toe aan de boter en roer goed door.
Vet de springvorm in met boter. Knip de bodem en de randen van de bakvorm uit bakpapier en bekleed de vorm ermee (dit voorkomt dat de cheesecake na het bakken gaat scheuren).
Verdeel de pepernotenkruimels over de bodem en druk aan met de bolle kant van een lepel.

Mix de roomkaas luchtig. Voeg de suiker toe en doe daarna één voor één de eieren erbij.
Mix tot een glad mengsel. Voeg 1 el Amaretto en de créme fraîche toe en klop glad.
Voeg tot slot het aardappelzetmeel toe en roer dit met een spatel door het beslag, totdat alles is opgenomen. Giet het beslag over de bodem in de bakvorm en strijk de bovenkant glad.
Bak de taart in het midden van de oven in 45 minuten gaar.
Zet een bakje met water op het rooster naast de taart om te voorkomen dat hij gaat scheuren.

Haal de taart uit de oven en laat hem helemaal afkoelen.
Bewaar de taart zodra hij is afgekoeld in de koelkast, het liefst een hele nacht.
De volgende dag smaakt de cheesecake het lekkerst!

Garneer de cheesecake vlak voor serveren met de overige – grof verkruimelde – pepernoten.
Smelt de chocolade au bain marie en sprenkel de chocolade met een theelepel over de taart en pepernoten.

Eet smakelijk!





Bron: keukenliefde.nl


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen