Ingrediënten voor 4 personen:
7 plakjes hartige taart deeg
1 pakje zuurkool van 500 gr
3 eieren
200 ml slagroom
100 gr gerapste kaas
1 rookworst
Peper en zout
Quichevorm van 23 cm
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Laat het deeg voor de hartige taart ontdooien.
Vet de vorm in met een bakspray of wat boter en verdeel het deeg over de vorm.
Druk de randjes goed aan en prik met een vork gaatjes in het deeg.
Laat de zuurkool goed uitlekken en verdeel dit over de bodem van de taart.
Bestrooi dit royaal met peper en zout.
Snij de rookworst in plakjes en verdeel dit over de zuurkool.
Klop de eieren en de slagroom luchtig en voeg wat peper en zout toe.
Meng de kaas door het ei mengsel en verdeel dit over de taart.
Bak de zuurkooltaart in ongeveer 35 minuten af op 200 graden.
Bron: www.uitpaulineskeuken.nl/
Geen opmerkingen:
Een reactie posten