dinsdag 23 september 2014

Pangasius en cherry-tomaatjes uit de oven

Ingrediënten:
* Pangasiusfilet (uit de diepvries)
* Cherrytomaatjes
* Kartonnetje slagroom
* Kruidenboter (zelfgemaakt is het lekkerst)
* Rode ui
* Paprikapoeder
* Knoflook
* Zout
* Olijfolie
* Basilicumblaadjes
* geraspte kaas

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Giet wat olijfolie in een ruime ovenschaal en verdeel het met een kwastje goed over de bodem.
Leg de bevroren Pangasius-filets in de ovenschaal en bestrooi ze met paprikapoeder en zout.
Knijp een teen knoflook uit en verdeel dat over de vis.
Snij de rode ui (ik gebruikte een gewone ui) in halve ringen en verdeel deze over en tussen de vis.
Halveer de tomaatjes en leg deze met het snijvlak op de vis.
Neem een paar thl. kruidenboter en verdeel dit in stukjes tussen de vis.
Giet de slagroom over het geheel.
Strooi er wat geraspte kaas overheen.
Zet de ovenschotel nu in de oven op 200 graden voor 45 minuten (kan korter, was sneller gaar dan gedacht).
Strooi vlak voor het serveren wat gesneden basilicum-blaadjes er over heen.





Naar een idee van: De studentenkeuken van Marjolein


Geen opmerkingen:

Een reactie posten