Nodig:
* 1 courgette
* 1/2 struik bleekselderij
* 125 gram spekjes
* 1 ui
* 1 teentje knoflook
* 3 eetlepels kruidenkaas
* 1 liter kippenbouillon
* peper/zout
* cajunkruiden
Bereiden:
De ui snipperen.
De courgette in blokjes snijden.
De bleekselderij schoonmaken en in stukken snijden.
Verhit olijfolie in een soeppan en bak daarin de ui glazig.
Pers het teentje knoflook uit boven de pan en bak dit mee.
Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat, anders wordt de knoflook bruin.
Voeg de courgette en de bleekselderij toe en bak dit al omscheppend 3 minuten mee.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Bak in de tussentijd de spekjes uit.
Haal de soep van het vuur en pureer deze met de staafmixer.
Maak op smaak met peper, zout en een beetje cajunkruiden.
Roer de kruidenkaas door de soep met een garde, zorg dat het goed is vermengd.
Voeg de spekjes als laatste toe.
Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten