dinsdag 19 mei 2015

Romige broccolisoep

Nodig:
*400 gram broccoli
*1 aardappel
*2 uien
*2 bouillonblokjes
*1 liter water
*3 a 4 eetlepels crème fraîche of roomkaas
*125 gram spekjes
*2 eetlepels olijfolie
*peper en zout

Bereiden:
Maak de uien schoon en snipper de uien.
Doe de 2 eetlepels olie in de soeppan en verhit de olie.
Als de olie heet is het vuur iets zachter zetten, anders branden de uitjes meteen aan.
Doe nu de uitjes in de pan en laat ze langzaam bakken tot ze mooi glazig en goudgeel worden.
Maak de broccoli schoon en snij in roosjes.
Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
Als de uien glazig zijn, voeg dan de broccoli en de aardappel erbij.
Doe er een liter water bij en verkruimel de twee bouillonblokjes erboven.
Breng het geheel aan de kook en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen.
Bak in een andere pan de spekjes krokant.
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Maak de soep op smaak met peper en zout en roer er de crème fraîche door.
Schep de spekjes door de soep.

Eet smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen