*500 gram gehakt
*1 kleine ui
*2 teentjes knoflook
*paprikapoeder
*Cajunkruiden
*mespuntje cayennepeper
*snufje zeezout
*2 eetlepels ketjap
*geraspte kaas
*1 ei
*bakboter
*150 ml runderbouillon
Voorbereiding:
Breek het ei boven een grote kom.
Voeg het paprikapoeder, de Cajunkruiden, de cayennepeper en het zout bij het ei.
Snij het uitje heel fijn, net als de teentjes knoflook, en doe het ook in de kom.
Voeg daarna de ketjap en geraspte kaas toe en roer het geheel door met een vork.
Doe nu ook het gehakt in de kom en kneed het geheel goed door.
Mocht je het mengsel wat te vochtig vinden voeg dan eventueel een (halve) beschuit toe.
Zorg dat alles goed vermengd is.
Maak je handen nat en draai uit het mengsel 4 grote, of 6 kleine gehaktballen.
Verhit de boter in een grote braadpan.
Laat de boter goed heet worden; het schuim moet weggetrokken zijn.
Leg de gehaktballen voorzichtig in de braadpan en braad ze rondom tot ze mooi bruin zijn.
Het omdraaien van de gehaktballen gaat wat handiger wanneer je twee lepels gebruikt. Zo vallen ze niet uit elkaar.
Voeg de bouillon toe, draai het vuur iets lager en laat de gehaktballen 45 minuten garen met de deksel op de pan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten