dinsdag 13 mei 2014

Courgetti met spinazie en zalm

Nodig:
* 1 courgette
* stukjes zalm
* 450 gram spinazie (vriezer)
* bakje roomkaas
* Julliennesnijder of Spirelli
* peper en zout
* olijfolie

Bereiding:
Ontdooi en verwarm de spinazie in een pan op laag vuur.
Maak met de Julliennesnijder spaghetti-slierten van de courgette.
Zorg er voor dat je alleen het stevige gedeelte daarvoor gebruikt, zodat je mooie sliertjes krijgt.
De rest van de courgette in blokjes snijden.
Kruid de blokjes zalm en de courgetti met peper en zout.
Doe olijfolie in een koekenpan en verwarm daar al omscheppend de courgetti in. Zorg ervoor dat het vuur niet te hoog staat.
Doe olijfolie in de wok en wok de zalmblokjes kort.
Voeg de courgetteblokjes erbij en wok eventjes mee.
Voeg daarna de roomkaas toe en roer het geheel goed door.
Voeg daarna zoveel van de ontdooide spinazie toe als je wilt (ik heb niet alles gebruikt) en roer voorzichtig door tot er een mooie saus is ontstaan.
Schep de courgetti op de borden en de saus eroverheen.

Eet smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten