woensdag 30 april 2014

Courgette-spaghetti met kip-roomsaus

Nodig (2 personen):
1 courgette
250 gram kipfilet
200 gram champignons
3 lente-uitjes
paar lepels roomkaas
dunschiller of juliennesnijder

Marinade:
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel ketjap (daardoor niet Paleo-proof!)
paprikapoeder
basilicum
oregano
zeezout
cayennepeper

Bereiden:
Maak een marinade van de genoemde ingrediƫnten.
Snijd de kip in blokjes, schep dit goed door de marinade en zet dit tot gebruik weg in de koelkast.
Maak met behulp van de jullienesnijder 'spaghetti' van de courgette.
Wanneer je dichter bij de (zachtere) kern van de courgette komt, en de sliertjes niet goed meer lukken, snijd dan de rest van de courgette in blokjes.
Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in kleine rondjes.
Maak de champignons schoon, halveer ze en snijd in plakjes.
Verhit olijfolie in de wok en roerbak de lente-uitjes.
Voeg de kipfilet met marinade toe en roerbak mee.
Voeg de blokjes courgette toe en roer goed door.
Daarna de champignons erbij en lekker roerbakken.
Voeg eventueel nog wat olijfolie toe.
Verwarm een beetje olijfolie in een (koeken)pan en doe daar de courgette-spaghetti in.
Verwarm dit op laag vuur goed door met regelmatig om scheppen.
Wanneer dit bijna klaar is, voeg dan de roomkaas bij het kipmengsel en roer dit goed door zodat er een mooie saus ontstaat.
Schep de 'spaghetti' op de borden en verdeel de kip-roomsaus erover.

Eet smakelijk!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten