woensdag 27 december 2017

Gehaktballetjes met tortellini in tomatensaus

Nodig voor 3 a 4 personen:
500 gram rundergehakt
1 ei
vier beschuiten, verkruimeld
paprikakruiden
cajunkruiden
Italiaanse kruiden
beetje knoflookpoeder
snufje (zee)zout
groot blikje tomatenpuree
eetlepel juspoeder (potje)
gesnipperd uitje
rode paprika in blokjes
half bakje champignons, in plakjes
pakje verse tortellini, gevuld met ricotta en tomaat

Bereiden:
Het gehakt vermengen met de verkruimelde beschuiten, het ei, de paprikakruiden, cajunkruiden, Italiaanse kruiden, knoflookpoeder en zout.
Draai er kleine balletjes van (de grootte van een bitterbal).
Fruit het uitje in een koekenpan, voeg de tomatenpuree toe en een flinke kop water.
Roer het goed door en schenk dat in de slowcooker.
Doe daar de gehaktballetjes bij en de rest van de gesneden groenten en roer het goed door.
Zet de slowcooker op low en laat het 4 uur stoven.
Doe daarna de tortellini erbij, even doorroeren en nog een half uurtje op low.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten