- 1 courgette
- 350 g schoongemaakte gamba’s
- 4 plakken parmaham
- zongedroogde tomaatjes
- rucola
- olijfolie
- zeezout
- peper
voor de pesto
- 15 g basilicum
- klein handje rucola
- 1 teentje knoflook
- 25 g pijnboompitten
- 40 g parmezaanse kaas (+ wat extra om op het eind te bestrooien)
- olijfolie
- zeezout
- peper
Bereiding
Maak de pesto door de ingrediënten in de keukenmachine fijn te malen.
Breng op smaak met zout en peper.
Schil de courgette over de hele lengte met een speciale juliennesnijder tot spaghetti.
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Leg de plakken parmaham op een ovenrooster en bak deze in ongeveer 5 minuten krokant in de verwarmde oven.
Breek of snijd de ham in kleinere stukken.
Verhit nu de olie in een pan bak de gamba’s.
Doe de courgette spaghetti, gamba’s, parmaham, een schep zongedroogde tomaatjes en rucola in een kom.
Voeg de pesto toe en meng alles goed door elkaar.
Breng eventueel nog op smaak met zout en peper.
Besprenkel met wat olijfolie en geraspte Parmezaanse kaas.
Bron: yoo.rs
Geen opmerkingen:
Een reactie posten