donderdag 12 oktober 2017

Witlof met zalm in roomsaus



Nodig:
4-5 struikjes witlof (ca. 500 gram)
50 ml slagroom
50 gram roomkaas
200 gram gerookte zalm
1 eetlepel dille vers of gedroogd (2 theelepels is ook voldoende)
75 gram geraspte kaas


Bereiding:
Snijd de kontjes en de bittere pit uit de witlof en halveer ze in de lengte.
Kook de witlof kort, net beetgaar (max. 8 min) en laat de stronkjes goed uitlekken in een vergiet.
Zet de oven aan op 200 graden (hetelucht 180 graden).
Vet een ovenschaal in.
Verwarm in een pannetje roomkaas en room, hoeft niet te koken.
Leg de stronkjes witlof met de bolle kant naar boven in de ovenschaal, bedek elk stronkje witlof met een plakje zalm en giet de kaas-roomsaus erover.
Strooi er dille en geraspte kaas over.
Bak in ongeveer 10-15 minuten mooi lichtbruin in de oven.
NB: witlof bevat veel water, kook daarom niet te lang en doe geen zout in het kookwater.

Eet smakelijk!




Bron: koolhydraatarmrecept.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten