zaterdag 30 juli 2016

Warme komkommersoep

Benodigdheden voor 3 à 4 personen:
- 2 komkommers
- 2 sjalotjes
- 1 bouillonblokje (kip of groente)
- halve liter water
- klein bekertje crème fraîche (125 ml.)
- peper, zout
- verse peterselie en koriander
- paar plakjes rauwe ham of spek-reepjes


Bereiding:
Was en schil de komkommers, halveer ze in de lengte, schraap de zaadjes eruit en snij ze in blokjes.
Pel en snipper de sjalotjes en fruit ze ongeveer 2 minuutjes in de soeppan in een beetje olijfolie.
Bak de komkommerblokjes kort mee en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Schenk er een halve liter water bij en breng aan de kook.
Laat de komkommerblokjes 10 minuten zachtjes koken en snij ondertussen de ham alvast in reepjes of bak de spekjes uit.

Pureer de soep met een staafmixer en zet terug op het vuur.
Laat de crème fraîche al roerende goed smelten in de soep en breng op hem smaak met peper & zout (voorzichtig met het zout wanneer je spek-reepjes gebruikt ;-)).
Garneer de soep met de reepjes ham/ spek-reepjes en peterselie.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen