donderdag 5 mei 2016

Bleekselderijsoep met gerookte zalm en dille

Ingrediënten:
* 1 bos bleekselderij, kleingesneden
* 2 grote kruimige geschilde aardappels, in blokjes
* 2 gesnipperde ui
* 3 teentjes geperste knoflook
* olijfolie
* 2 l kippenbouillon
* 250 ml crème fraîche
* zout, peper
* groen van bleekselderij
* gerookte zalm
* dille

Bereiding:
De ui, knoflook bleekselderij en aardappel fruiten in olijfolie.
Als de ui glazig is de bouillon erbij voegen en het geheel aan de kook brengen.
Met de deksel op de pan 15 min laten koken.
Haal dan de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
Roer de crème fraîche erdoor met de staafmixer op de langzame stand, maak daarna de soep op smaak met zout, peper en dille.
Snij de gerookte zalm in stukjes en roer deze door de soep.
Garneren met groen van bleekselderij.

Eet smakelijk!




Bron: smulweb.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen