dinsdag 19 juli 2016

Chinese tomatensoep

Benodigdheden:
*1 liter water
*1000 gram gezeefde tomaten
*2 kippenpoten
*handje taugé
*2 kippenbouillonblokjes
*2 tenen knoflook
*1 gele ui
*1 winterwortel
*1 lenteui
*1 eetlepel honing
*1 eetlepel azijn
*2 grote hele zoete appels
*een beetje sambal
*1 stengel citroengras
*2 theelepels gemberpoeder
*Eventueel mihoen

Bereiden: 
Zet het water op in een grote pan en doe hier de kippenpoten en de bouillonblokjes in, breng dit zachtjes aan de kook.
Snij ondertussen de ui, de knoflook, de citroengras en de appels fijn.
Als je de citroengras van te voren even kneust door er op te slaan dan geeft het veel meer smaak af.
Voeg de fijngesneden producten toe aan de basis voor je Chinese tomatensoep en laat dit pruttelen tot de kip gaar is.
Als de kip gaar is haal je deze uit de pan en haal je het vlees van de botjes af.
Leg dit even apart.
Doe nu de gemberpoeder, de azijn en een klein beetje sambal in de Chinese tomatensoep.
Voeg ook de gezeefde tomaten toe.
Snij de winterwortel superfijn en doe deze ook in de soep.
Breng dit wederom aan de kook.
Door regelmatig goed en stevig te roeren valt de appel op een gegeven moment uit elkaar.
Als je houdt van een wat grovere Chinese tomatensoep dan laat je het op deze manier.
Wil je de Chinese tomatensoep graag wat gladder hebben dan haal je er even de staafmixer door.
Tot slot voeg je de mihoen en de fijngemaakte kip weer toe aan je Chinese tomatensoep en breng je deze eventueel nog op smaak met zout en peper.
Als allerlaatste verdeel je wat taugé over de soepkommen en garneer je het met wat fijngesneden lenteui.
De Chinese tomatensoep krijgt zijn zoetige smaak door de appels en de wortel.
Vind je de soep niet zoet genoeg dan kun je altijd nog een klein beetje zoetstof in de vorm van honing, stevia of bijvoorbeeld dadelstroop toevoegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen