Ingrediënten voor 4 personen:
*1 grote bloemkool
*1 pot HAK bonen-mix (maïs, kidneybonen, bruine bonen en kikkererwten)
*200 gr cherry tomaten
*1 rode ui
*bechamelsaus (recept)
*40 gr cheddar of een belegen kaas
*1 tl komijn
*Peper en zout
Bereiden:
Snij de bloemkool in roosjes en was ze schoon.
Kook de bloemkool in 5 minuten beetgaar in water met zout. Je kunt deze stap eventueel overslaan, alleen moet je dan de oventijd verdubbelen.
Verwarm de oven alvast voor op 180 graden.
Maak de bechamelsaus volgens het recept.
Verdeel de bloemkool-roosjes over een ingevette ovenschaal.
Spoel de bonen-mix even af onder de kraan en voeg ze bij de bloemkool.
Pel en snipper de ui en halveer de cherry-tomaatjes. Voeg dit ook bij de bloemkool.
Breng de bloemkool op smaak met komijn en royaal peper en zout.
Hussel het even goed door elkaar.
Giet de bechamelsaus over de bloemkool-schotel en garneer het met de cheddar kaas.
Bak de Mexicaanse bloemkool in ongeveer 20 – 25 minuten goudbruin in de oven. Heb je de bloemkool niet voorgekookt, laat de bloemkool dan zeker 40 minuten in de oven staan.
Bron: uitpaulineskeuken.nl
Geen opmerkingen:
Een reactie posten