donderdag 27 augustus 2015

Sperziebonen-gehaktschotel met Cheddar

Ingrediënten:
*500 gram gehakt
*450 gram sperziebonen (vriezer mag ook)
*1 rode paprika
*1 ui
*pakje cheddar
*zakje shoarmakruiden (voor 1 kg vlees)
*olijfolie

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereid de sperziebonen zoals je gewend bent en giet ze daarna af.
Snijd ondertussen de ui en de paprika in stukjes.
Verwarm de olijfolie in de pan of wok en fruit daarin de ui.
Als de ui glazig is voeg dan het gehakt toe en bak dit rul.
Voeg de helft van het zakje shoarmakruiden toe en vermeng dit goed met het gehakt.
Voeg de paprika toe en roerbak het geheel tot de paprika wat zachter is geworden.
Voeg de gare sperzieboontjes toe en roer nogmaals goed door.
Schep het mengsel over in een langwerpige, lage ovenschaal.
Verdeel de plakjes cheddar er over en zet de schaal 15 minuten in de oven tot de cheddar mooi gesmolten is.

Lekker met gebakken aardappeltjes!



1 opmerking: