donderdag 19 maart 2015

Oosterse roerbakschotel

Benodigdheden:
*1 stronk broccoli
*1 rode paprika
*1 ui
*300 gram kipfilet
*250 gram champignons
*4 eetlepels ketjap
*4 eetlepels chilisaus
*2 teentjes knoflook
*zout/peper

Bereiding:
Snij de broccoli in roosjes en laat ze in kokend water vijf minuten koken.
Giet in een vergiet en spoel af met koud water, zo behoudt de broccoli zijn mooie groene kleur.
Maak de champignons schoon en snij ze in plakjes.
Maak de paprika schoon en snij in deze in blokjes.
Snipper de ui.
Pel de teentjes knoflook en hak deze fijn.
Snij de kipfilet in reepjes of blokjes.
Verhit olie in de wok en fruit hierin de ui en de knoflook. Let erop dat de knoflook niet bruin wordt.
Voeg de kipfilet en de champignons toe en bak deze bruin.
Voeg de paprika, de ketjap en de chilisaus toe en laat het geheel nog ongeveer 8 minuten pruttelen.
Voeg op het laatst de broccoli toe, zodat deze lekker knapperig blijft, en warm goed door.

Lekker met noodles en een salade!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten