vrijdag 16 januari 2015

Pasta met garnalen en spinazie

Benodigdheden:
*400 g pasta, bij voorkeur Pipe Rigate
*12 grote rauwe garnalen, gepeld
*olijfolie
*1 sjalotje, fijngesnipperd
*2 tenen knoflook, fijngehakt
*cayennepeper
*200 ml room (slagroom of kookroom)
*handje Parmezaanse kaas, geraspt
*1 el groene pesto
*100 g spinazie, gewassen en drooggedept
*6-8 kleine cherrytomaten, in vieren gesneden
*zout en peper uit de molen

Bereiding:
Breng een ruime pan met water aan de kook.
Kook de pasta beetgaar volgens de omschrijving op het pak.
Verhit ondertussen de wokpan met wat olie en bak de garnalen kort, totdat ze lichtroze kleuren.
Voeg de ui, knoflook en wat cayennepeper toe en bak kort mee.
Voeg dan de slagroom, Parmezaan en pesto toe, roer even door en laat kort inkoken.
Giet ondertussen de pasta af en laat deze uitlekken.
Zet het vuur van de wok uit en roer de spinazie, tomaten en pasta door de saus.
Breng op smaak met peper en zout en serveer direct.




Bron: keukenliefde.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten