zaterdag 28 juli 2018

Gumbo (slowcooker)

Ingrediënten:
1 kilo kalkoen filet
Cajun kruiden
*25 gr boter en 1 el olie
*50 gr bloem en 1/2 liter kip bouillon
1 grote ui in ringen gesneden
2 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
2 tl chili poeder, wil je minder scherp die er dan minder in
Blik 400 gr tomatenblokjes
3 dl kippenbouillon
1 grote rode paprika, zonder zaal en zaadlijsten, in blokjes
400 gr okra, ik had diepvries
2 tl citroensap
1 suikerklontje

Bereiden:
1. Snijd de kalkoen in plakken en kruid ze met cajunkruiden, laat ze hier minstens een 1/2 uur in staan
2. Meng de boter met olie en fruit de uien en knoflook hierin
3. Schep er de chilipoeder door
4. Voeg de tomatenblokjes toe, de. Paprika blokjes, het citroensap, de suiker en de 3 dl bouillon toe
5. Breng dit samen aan de kook en zet laag
6. Bak de kalkoen in een 2 el olie lichtbruin en gaar
7. Voeg de diepvries okra bij de groente samen met de kalkoen, laat dit ongeveer 1/2 gaar stoven

8. Zit een pan met dikke bodem op het gas en smelt de 50 gr boter en olie
9. Maak hier een roux van en voeg daarvlangzaam de kippenbouillon aan toe tot je een klontloze saus hebt.
10. Voeg de groente en vlees bij de gebonden saus en laat de gumbo nog 1/2 uur gaar stoven.

Dit kan ook in de slow cooker, maar dan duurt het nog ongeveer 3 uur voordat het helemaal gaar is.
Gaat als volgt, doe de geheel bereide en samengevoegde Gumbo in de slow cooker, en laat het nog minstens 3 uur stoven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten