donderdag 20 november 2014

Pilaf met kip, perzik, ketjap en rijst

Ingrediënten:
*500 gram kipfilet in stukjes
*2 grote uien gesnipperd
*2 tenen knoflook, door knoflookpers
*een half zakje gedroogde bami kruidenmix
*half kopje ketjap manis
*klein blikje tomatenpuree
*1 kip bouillonblokje
*1 of 2 theelepels sambal manis
*groot blik perziken in stukjes gesneden
*rijst

Bereiding:
Gebruik een sudderpan of hapjespan. 
Bak de kipstukjes en fruit de uien mee. 
Kruiden, ketjap, bouillonblokje, sambal, tomatenpuree en flinke kop water erbij. 
Proef of de smaak van het vocht naar je zin is. Voeg eventueel extra ketjap of water toe. 
Laat het een uurtje sudderen met deksel op de pan. Zo trekken de smaken er goed in.

Kook de rijst en snijd dan de perziken in stukjes. Warm ze op in de saus. Niet te lang want dan koken ze stuk.

Voeg een scheutje van het perziksap toe aan het geheel.

Eet smakelijk!




Bron: Lekker eten met Marlon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten