maandag 17 februari 2014

Romige avocadosoep met zalm

Ingrediënten (voor 2 personen):
*1 grote sjalot
*1 komkommer
*1 moot wilde zalm (van ongeveer 125 tot 150 gram)
*1 eetlepel olijfolie
*2 eetlepels limoensap
*1 theelepel fijn zeezout
*vers gemalen zwarte peper naar smaak
*2 avocado’s
*100 gram gerookte zalm

Bereiding:
Verwarm een soeppan op het gasfornuis.
Snipper de sjalot fijn.
Was de komkommer (niet schillen) en snijd deze in kleine blokjes.
Snijd de wilde zalm in stukjes.
Doe de olie in de pan en voeg direct de gesnipperde sjalot toe.
Roer de sjalot tot deze licht begint te verkleuren, voeg dan komkommer, wilde zalm, limoensap, zout en peper toe en laat dit 5 minuten op laag vuur garen.
Voeg de avocado en 200 ml water toe en pureer met de staafmixer tot een egale soep. Je kan eventueel meer water toevoegen als je de soep dunner wilt (ik voegde 400 ml toe).
Laat de soep nog 2 minuten verwarmen en zet het vuur uit.
Snipper de bieslook en snijd de gerookte zalm in dunne reepjes.
Schep de soep in kommen of borden en verdeel er de gerookte zalm en bieslook over.



Bron: http://www.paleo-lifestyle.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten