woensdag 20 november 2013

Andijvie-stamppot met kruidenkaas en mosterd

Nodig:
*300 gram rauwe andijvie
*1,5 kilo aardappels
*250 gram spekjes
*1 rookworst
*bakje kruidenkaas (150 gram)
*1 eetlepel grove mosterd
*snufje peper en zout
*scheutje melk

Bereiding:
De aardappels schillen en in gelijke stukken snijden.
Zet een grote pan op het vuur met wat water en doe daar de aardappels in met een een snufje zout.
Als het water kookt dan zet je vuur wat lager en kook je de aardappels met de deksel op de pan in ongeveer 20 minuten gaar.
Warm de rookworst op in een pan heet (niet kokend) water.
Bak in een koekenpan de reepjes spek langzaam uit tot ze knapperig zijn.
Giet de aardappels af als ze gaar zijn.
Eerst de aardappels een beetje voorstampen met een scheutje melk.
Nu de kruidenkaas, de mosterd en een flinke hand andijvie erbij doen en weer lekker stampen. 
Steeds wat andijvie erbij doen en verder stampen.
Als het te droog wordt een scheutje melk toevoegen.
Roer een deel van de spekjes door de stamppot.
Nog heel even de boel doorwarmen (niet te lang, dan blijft de andijvie lekker knapperig)
Op smaak brengen met wat zout en peper.
De rauwe andijviestamppot opscheppen en de overgebleven spekjes verdelen over de borden.
De rookworst erbij serveren.





Bron: http://stamppotrecepten.blogspot.nl/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten