dinsdag 28 mei 2013

Kapsalon (eenvoudige versie van Rudolph 24kitchen)

Nodig:
*300 gram gehakt
*1 rode paprika
*een halve courgette
*1 witte ui
*half zakje shoarmakruiden
*5 middelgrote aardappels
*geraspte kaas
*ijsbergsla
*knoflooksaus
*olijfolie
Bereiding:
Warm de oven voor op 200 graden.
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Doe een scheut olijfolie in een wok, bak de aardappelblokjes aan en laat het met een deksel op de pan in circa 18 minuten gaar en bruin bakken (middelmatig vuur). Af en toe even omscheppen.
Snijd de ui in stukjes, de paprika in blokjes en de halve courgette in blokjes. Doe olijfolie in een hapjespan en fruit de ui.
Doe daarna de paprika erbij en ook de courgette. Als de ui glazig is en de groente zachter, schep het dan uit de pan en zet apart.
Doe nog een scheutje olijfolie in de hapjespan en bak het gehakt rul. Doe tijdens het bakken de kruiden erdoor.
Als de aardappels gaar zijn schep ze dan over in een ovenschaal. Doe daar de groente bovenop. Daarbovenop het gehakt en daaroverheen geraspte kaas. Zet de schaal 10 minuten in de oven.
Als het klaar is, verdeel je het over 4 borden. Verdeel er wat ijsbergsla overheen en garneer met de knoflooksaus.
Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten