donderdag 7 augustus 2014

Italiaanse tomatensoep met mascarpone

Benodigdheden:
* 2 tenen knoflook
* olijfolie
* 1 ui
* 70 gram tomatenpuree (klein blikje)
* 1,5 kg romatomaten
* 1 liter water
* 3 kippenbouillon-tabletten
* 250 gram mascarpone
* 100 gram rode pesto
* 15 gram verse basilicum

Bereiding:
Verhit de olie in een grote soeppan. 
Fruit de ui en de fijngehakte knoflook ca. 2 minuten zachtjes. 
Schep de tomaat (in blokjes) en tomatenpuree erdoor en laat alles ca. 5 minuten zachtjes smoren.
Verkruimel de bouillontabletten erboven en voeg het water toe. 
Breng het aan de kook en laat het ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer de mascarpone erdoor. 
Pureer het met de staafmixer tot een gladde soep. 
Schenk het boven een andere pan door een zeef.
Roer de pesto erdoor en laat al roerend ca. 2-3 minuten zachtjes meewarmen. 
Breng het op smaak met peper. 
Zet de soep in een terrine op het buffet. 
Snijd de basilicum in reepjes en strooi over de soep.






Bron: Allerhande van AH

1 opmerking:

  1. Hey! You are already on Volrecepten.nl and maybe would like to share your content on the Belgian version myTaste.be :). If you think it is a good idea,add your blog and I will be happy to share your recipes with our public.

    Have a nice day!

    BeantwoordenVerwijderen