zaterdag 28 juli 2018

1 pansgerecht met tomaat, bonen en chorizo (4 personen)

Benodigdheden:
1 chorizo worst (250 gr)
2 witte uien
4 tl paprikapoeder
1/2 tl chilivlokken of 1/2 tl cayennepeper
1 blikje tomatenblokjes 400 gr of 2 flinke tomaten
1 pot witte bonen, 400 gr
 blikje kikkererwten, 400 gr
1 tablet kippenbouillon en 500 ml kokend water
3 el olie
1 stokbrood

Bereiding:
Snipper de uien en snijd de chorizo worst eerst 2 keer in de lengte en dan de 4 delen naast elkaar in dunne plakjes snijden.
Spoel de witte bonen en kikkererwten.
Meng het bouillonblokje met 500 ml kokend water.
Zet een (braad) pan op het vuur met olie en bak de chorizo 5 minuten terwijl je blijft roeren.
Bak nu de uien mee en voeg op het eind de paprikapoeder en chilivlokken toe en voeg direct de tomatenblokjes (of verse tomaten in blokjes), kikkererwten, witte bonen en bouillon toe en laat ongeveer 10 minuten pruttelen onder af en toe roeren.
Serveer de bonenschotel met stokbrood.

Eet smakelijk.

Bron: www.ursie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten