dinsdag 18 augustus 2015

Bananenbrood met havermout en noten

Ingrediënten
*3 rijpe bananen
*200 gram havermout
*3 eetlepels (gehakte) notenmix
*1 1/2 thee lepel kaneel
*1 zakje bakpoeder (16 gram)
*halve theelepel zout
*100 ml melk
*2 eieren

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Prak de drie bananen fijn tot een mooi gelei. Je doet dit door te rijpe bananen te prakken tot één geheel, hierdoor komt de smaak beter door het brood.
Breek de eieren in een grote kom en kluts deze even door elkaar. 
Voeg de 100 ml melk en de 200 gram havermout hieraan toe en roer het nog even goed door. 
Voeg de bananengelei toe aan de mix en roer het goed door. 
Voeg de kaneel, het zout, het bakpoeder en de noten mix als laatste toe en roer het geheel goed door.
Verdeel de mix over een bakplaat met twaalf vakken erin, je kunt natuurlijk ook een cakeblik gebruiken. Dan wordt het geheel echt een brood en kun je zelf de plakken ervan snijden.
Doe het geheel voor ongeveer 30 minuten op 200 graden in de oven.
Met het muffin cake blik zal de havermout notenbrood ongeveer in 30 minuten klaar zijn, in het grote cakeblik duurt dit even wat langer!
Laat het dan voor 45 minuten in de oven.
Laat hem goed afkoelen voordat je hem uit de vorm haalt.
Bewaar hem luchtdicht, maar onthoud dat er geen conserveermiddelen inzitten, hij zal dus niet veel langer dan 2-3 dagen lekker blijven. Invriezen kan natuurlijk ook.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten