Pagina's

vrijdag 6 december 2013

Tuna Melt

Nodig:

Mayonaise:
1 eidooier
1 el mosterd
1 el azijn
200 ml zonnebloemolie
zout/peper

Tunamelt:
2 blikjes tonijn
1 el zelfgemaakte mayonaise
1 el selderij
1 ui
2 tl peterselie
3 tl azijn
zout/peper
4 tomaten
1 paprika
4 plakken landbrood
8 plakken Emmentaler

Bereiding:
Meng voor de mayonaise de eidooier met de mosterd en azijn glad.
Voeg druppelsgewijs de olie toe over constant roeren tot er een gladde dikke mayonaise is ontstaan.
Breng op smaak met zout en peper.

Meng voor de salade de uitgelekte tonijn met de mayonaise en de gehakte selderij.
Pel en snipper de ui en voeg dit samen met peterselie en de azijn toe aan de salade.
Breng op smaak met peper en zout.

Was de tomaten en snij in plakjes.
Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.
Grill de plakken landbrood lichtbruin en krokant.

Beleg de plakken met tonijnsalade, de plakjes tomaat en de paprika.
Doe hier overheen de Emmentaler kaas.
Smelt het geheel nog even kort onder de grill.

Note: er was genoeg salade voor 6 plakken brood.
Alleen heb ik 1 plak kaas per broodje gebruikt.
Ook heb ik kant en klare mayonaise gebruikt dit keer.




Bron: 24kitchen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten